Италия е в траур след трагедията в Генуа. Цяла нощ повече

...
Италия е в траур след трагедията в Генуа. Цяла нощ повече
Коментари Харесай

Италия в траур след трагедията в Генуа: още 4 тела открити през нощта, пише местна медия

Италия е в печал след трагедията в Генуа. Цяла нощ повече от 1000 пожарникари, служители на реда, чиновници на " Гражданска отбрана " търсиха оживели или починали под рухналия от 90 метра височина мост " Моранди " на автомагистрала край италианския град. Те са разкрили още четири тела, написа Genova Today. Твърдението към този момент не е доказано от управляващите.
 Десетки починали при срутване на естакада край Генуа (снимки, видео)
Информацията за общия брой на починалите също още е спорна. Genova Today написа за 37 жертви включващи и откритите тела тази нощ, съгласно La Republica починалите са 35, в това число три деца на 8, 12 и 13 години. Изчезнали са трима души, в това число чилийски жител, пише La Repubblica и добавя, че 16 ранени са в болница. Genova Today написа за 15 ранени, 8 от които - в сериозно положение.



Снимка: La Repubblica

Според Genova Today сред загиналите е тричленно семейство: майка (41 г.), татко (44 г.) и 9-годишното им дете, които пътували за Сардиния.

Трагедията стана на 14 август, когато малко преди обяд мостът, с който локалните хора с горделивост назоваха Бруклинския, рухна и повлече десетки леки и тежкотоварни коли.

Прокуратурата в Генуа започна следствие за ликвидиране заради немарливост против незнайни причинители, с цел да откри аргументите за това, което прокурор назова " голяма и нелепа покруса ".

Евакуираните вчера около 400 души към момента чакат да се върнат в домовете си. С хората, станали очевидци на нещастието, работят психолози.



Снимка: La Repubblica
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР